Nå er den tredje boka i Tøffe-serien her! Denne gangen blir du kjent med brannbilen, ambulansen, politibilen, redningshelikopteret, politimotorsykkelen, redningsskøyta og bergingsbilen. 

Fargerikt, detaljert og riktig - her får du se hvordan kjøretøyene ser ut både utenpå og inni.

Tøffe-serien blir oversatt til 8 språk

De sju tøffeste dinosaurene samlet mellom to permer! Les om Stegosaurus, Triceratops, Brontosaurus, Spinosaurus, Parasaurolophus, Velociraptor - og selvfølgelig Tyrannosaurus rex. Fargerikt, detaljert og riktig - her får du se hvordan dinosaurene så ut både utenpå og inni. 

Line Halsnes tar de yngste dinosaurekspertene på alvor og gir oss masse kule dinosaurfakta på en måte som gjør leseren både nysgjerrig og litt klokere.

Tøffe-serien blir oversatt til 8 språk. 

Hans og Ida gleder seg til å vise deg alle de tøffe maskinene. Med dem kan du frakte digre lass med sand, løfte vekk tunge steiner og dyrke mat på jordet. Men du kan også bruke maskinene til å hakke et fjell opp i småbiter eller rive trær opp fra bakken om du vil. Som maskinfører er det nemlig DU som bestemmer.

I denne boken blir du godt kjent med traktoren, gravemaskinen, bulldoseren, hjullasteren, dumperen, skurtreskeren og hogstmaskinen. Tøffe maskiner vant kulturdepartementets fagbokpris for 2021 og ble i tillegg nominert til Brageprisen. Boken blir oversatt til dansk, svensk, russisk, nederlandsk, polsk, ungarsk, lulesamisk og tysk.


Bli med å kjøre traktor!

Oppslagene inneholder oppgaver til leseren. Finner du turboen?

Du vet sikkert at elgen kalles skogens konge? Men visste du at elgen kniper øynene igjen hvis du klør den bak øret, at pelsen dens lukter hest og at det egentlig er ganske enkelt å temme elg?

I Skogens konge finner du alt du trenger å vite om elgen. Du får vite hvor den bor og hva den spiser, men også hvordan elgmelk smaker og hvorfor elgens mage produserer 400 liter gass i døgnet. Og du kan til og med lære deg å lokke på elgen som en skikkelig jeger! Utgitt på Cappelen Damm forlag i 2020.

Grisen til Kim er helt spesiell. Den kan spise med kniv og gaffel og danse disco så alle blir stumme av begeistring. Likevel er det ikke helt uproblematisk å ha et esende kjæledyr i huset.

Godtegrisen er en overskuddspreget og småfleskete bildebok om et nært vennskap utenfor grisebingen. Utgitt på Cappelen Damm forlag i 2016.

Det er vår. To småsøstre finner et hjerte i vannkanten. Det banker fortsatt, og noe som ligner på en tråd henger fast i det. Storesøster nøster opp tråden, mens lillesøster passer på hjertet. Hvem er det som eier det?

Stakkars lille hjerte er en fantasirik billedbok som blander realisme og fantasi. To små jenter legger ut på oppdagelsesferd for å hjelpe andre, utviser stort mot og må lære seg å samarbeide.

Utgitt på Cappelen Damm forlag i 2012 og oversatt til dansk på Turbine Forlag i 2013.

Bøker Line Halsnes har illustrert for andre

Forfatter Daniele Evelin Alves har i mange år forsket på barns psykiske helse. Møtet med en uendelig trist tiåring i hettegenser ble et vendepunkt. Det ble til denne boken.

En helt ny sangbok i Cappelen Damms gavebokserie Barnas Beste. Sangboken inneholder 123 kjente barnesanger, valgt ut av Gudny Ingebjørg Hagen. Boken er rikt illustrert av Line Halsnes, som har skapt et frodig og fargerikt univers. Dette er en innholdsrik sangbok med sanger barna kjenner fra hjemmet, barnehagen, skolen, fester, feiringer og fjernsynet. Fargerikt og humoristisk.

Nærkamp er en grafisk roman basert på ungdomsromanen Fittekvoteav Axel Hellstenius og Morten Skårdal som vant Uprisen i 2011. Da Victoria Bakke stiller på befalsskoleopptak med tupert hestehale og rosa trillekoffert, møter hun en helt annen virkelighet enn hjemme i frisørsalongen til moren. Utgitt på Cappelen Damm forlag i 2015.

Kaos og koteletter på Dressurskolen er en knasende sprø fortelling full av spontane innfall, absurde karakterer, gøyale tegninger og høyt tempo. Dressurskolen viser seg å være et sted som er verdt å kjempe for. Når de fryktede inspektørene kommer, er kampen i gang! Skrevet av Jon Ewo og utgitt på Ena forlag i 2017.

Dikt på rim om katter som forsvinner på ulike måter. Kanskje er ikke kattene så langt unna likevel? Skrevet av Åshild Skadberg og utgitt på Omnipax forlag i 2012.

Boka gir en innføring i behandling av de aller fleste typer brudd og skader som leger møter på legevakter, i allmennpraksis og i turnus. Forfatterne gir praktiske tips om gipseteknikker, suturering og bruk av lokalanestesi. Inneholder 120 medisinske illustrasjoner. Utgitt på Universitetsforlaget i 2014.

Unified Revolution presents the most wonderful and powerful scientific theory in human history.

700 sider illustrert fysikk skrevet av Espen G. Haug. Utgitt på hans eget forlag i 2014.

Båten mellom stjernene er en poetisk og stemningsfull billedbok om relasjoner mellom voksne og barn og sorgbearbeiding. Den er skrevet av Gaute Heivoll og har mottatt svært gode anmeldelser i Aftenposten, Stavanger Aftenblad og Fædrelandsvennen.