Line Halsnes formidler bøker og holder foredrag for biblioteker, festivaler, skoler og barnehager. Hun turnerer med to produksjoner i Den kulturelle skolesekken, Godtegrisen og Skogens konge.

Godtegrisen

Denne forestillingen tar utgangspunkt i bildeboken Godtegrisen, som handler om gutten Kim som blir venn med en discodansende gris. Det leses høyt fra en stor, fysisk bok og det tegnes dansende griser med barna som modeller. Helt til slutt danses det vilt, slik det skal i ekte grisedisco. Forestillingen varer i 45 minutter og passer best for grupper på under 40 smågriser.

Skogens konge

Hvordan temmer man egentlig en elg? Line har besøkt en elgfarm i Russland og lært seg kunsten.

Dette og mere til kan man lære fra faktaboken Skogens konge - Alt du trenger å vite om elgen, som produksjonen tar utgangspunkt i. Det blir en slags naturfagtime der skogen kommer helt inn i klasserommet. Akkompagnert av lydeffekter, får elevene innblikk i elgens liv gjennom de ulike årstidene.

På menyen står presentasjon av bok, tegning av tamme elger, elglokking og mye annet. Med andre ord, mye elg. Men så er den jo også skogens konge.