Line Halsnes formidler bøker og holder foredrag for biblioteker, festivaler, skoler og barnehager. Hun turnerer i Den kulturelle skolesekken med de tre produksjonene Tøffe maskiner, Tøffe dinosaurer og Skogens konge.

Tøffe maskiner

Endelig er den her, boken om de tøffeste maskinene i hele verden: traktor, gravemaskin, bulldoser, dumper, skurtresker og hogstmaskin. Hvem er din favoritt?

Line viser frem illustrasjonene i storformat, der maskinene er tegnet detaljert og riktig. Du får vite hva de kan brukes til, hvordan de ser ut inni og hvordan du mekker på dem.
Line skal også tegne. Hun har faktisk en hel verktøykasse full av tegnesaker, og den lengste papirrullen du har sett.

Forestillingen passer for barn og voksne i gravemaskinalder. 

Boklekforfatter 2021

Som årets Boklekforfatter, møter Line Halsnes alle skolestarterne i Innlandet i løpet av våren 2021, det vil si nesten 3500 barn. Når vi leker oss inn i boken Skogens Konge, blir det tegning, fortelling og elglokking. Alle barn får en spesiell gave fra selveste elgen Einar - en ekte elgbæsj. Eller kanskje er du så heldig å få en gullklump? 

Boklek er et samarbeid mellom Norsk Litteraturfestival, Innlandet fylkesbibliotek og alle folkebibliotekene i fylket.

https://boklek.no

Godtegrisen

Denne forestillingen tar utgangspunkt i bildeboken Godtegrisen, som handler om gutten Kim som blir venn med en discodansende gris. Det leses høyt fra en stor, fysisk bok og det tegnes dansende griser med barna som modeller. Helt til slutt danses det vilt, slik det skal i ekte grisedisco. Forestillingen varer i 45 minutter og passer best for grupper på under 40 smågriser.

Skogens konge

Hvordan temmer man egentlig en elg? Line har besøkt en elgfarm i Russland og lært seg kunsten.

Dette og mere til kan man lære fra faktaboken Skogens konge - Alt du trenger å vite om elgen, som produksjonen tar utgangspunkt i. Det blir en slags naturfagtime der skogen kommer helt inn i klasserommet. Akkompagnert av lydeffekter, får elevene innblikk i elgens liv gjennom de ulike årstidene.

På menyen står presentasjon av bok, tegning av tamme elger, elglokking og mye annet. Med andre ord, mye elg. Men så er den jo også skogens konge.